Ga naar de inhoud

Op de fiets

Zoals je weet ben ik aan het hardlopen en dat verloopt best goed. Ik heb me inmiddels ingeschreven voor de Ten Miles, dus moet aan de slag met mijn looptraining om op te bouwen naar die 16 kilometer. Dat hardlopen doe ik vaak alleen en op zaterdag bij de atletiekvereniging. Joris loopt ook hard, maar gaat daarnaast ook regelmatig fietsen. En die komt op plekken waar ik nog nooit ben geweest en ook niet snel zal komen. Of ik moet dan toch ook op een racefiets stappen…

Sinds 2 weken ben ik de trotse eigenaar van een Liv racefiets. Nadat ik toch steeds vaker het idee kreeg om ook te gaan fietsen, het lijkt me gezellig om dat samen te doen, zocht ik contact met Racefiets013. Of hij wat had staan, in mijn maat, want ik ben nu eenmaal niet zo groot. En zo gebeurde het dat we op woensdagmiddag naar Tilburg reden om fietsen te bekijken. We werden goed geholpen, ik maakte een proefritje op 2 verschillende fietsen en uiteindelijk namen we de Liv-racefiets mee naar huis. Die mocht 3 dagen in de kamer pronken, werd verder in orde gemaakt door Joris en mocht op zondagochtend mee voor een eerste ritje. Wel wat wind en regen, maar het fietsen ging eigenlijk heel goed. We reden bijna 22 kilometer. En het fijne is dat je tijdens het fietsen ook even lekker bij kunt praten, gezellig met z’n tweeën op pad.

Het tweede rondje liet even op zich wachten, maar gisteren zat ik me zo te ergeren aan het Nederlands elftal. Ik kon beter een stuk gaan fietsen. Met de fijne bijkomstigheid dat het tijdens de wedstrijd heerlijk rustig was. We fietsen nu ruim 34 kilometer, wat ik aan het einde echt in heel mijn lijf voelde. Die afstanden moet ik opbouwen, steeds een stukje verder. Maar met dit tweede ritje al wel op plekken geweest waar ik nog nooit ben geweest, zoals Giersbergen, een gehucht met 28 inwoners.

Via Wielervrienden kan ik trouwens zien door welke plaatsen ik heb gefietst. Dat is nu 1% van Nederland en in België en Luxemburg nog helemaal niet. Ik heb nog wat te fietsen dus!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luus
3 maanden geleden

Als ik dat zie mis ik mijn vintage racefietsje weer (die ik verkocht omdat fietsen voor mij hier in de heuvels te pittig is). Veel plezier met je fietstochtjes en met opbouwen!

Irene
3 maanden geleden

Oh leuk! Mijn man heeft laatst zijn fiets vervangen door een groter exemplaar. Ik heb dan de kleinere gepast maar hij was voor mij helaas nog te groot. Ik zou het ook wel leuk vinden om zo samen te kunnen gaan fietsen, maar ik voel me heel onveilig op de fiets en zeker in die houding. Ik denk dat ik me daar eventjes over moet zetten want ik zou het wel graag een kans geven.

nicole orriens
3 maanden geleden

Ik ben een hartstochtelijk fiets hater en houd het bij hardlopen, maar een groot voordeel van fietsen lijkt me dat je veel verder komt. Mijn hardlooprondjes zijn wat dat betreft toch vrij beperkt.

6
0
Leuk als je een reactie achter laat!x