Ga naar de inhoud

Op verschillende plekken zag ik een zomerlijstje voorbij komen. Met daarbij ook nog even een terugblik op een lentelijst. Zoals je misschien wel weet ben ik erg van lijstjes maken. Het daarna uitvoeren van wat er op het lijstje staat is dan weer net een ander verhaal. Toch houdt me dat niet tegen om aan de slag te gaan met een zomerlijstje. Met daarin ook wat dingen waarvan toch al wel zeker is dat ik ze af kan vinken, maar waar ik me gewoon al erg op verheug.

Een toertocht maken met start en eindpunt een wielercafé
Sinds de aanschaf van mijn racefiets ben ik wat insta-accounts gaan volgen, zo ook die van Wielercafes.nl. Want die blijken er dus heel veel te zijn. Het lijkt me leuk om die een keer te bezoeken en van daaruit te fietsen. Of heel fanatiek vanuit huis richting een wielercafé en weer terug.

Trainen voor de Ten Miles
Daar ben ik al wel mee begonnen, maar de komende tijd moet ik echt serieus op gaan bouwen. Ik zie er wel een beetje tegenop, heb soms wel twijfels of die 16 kilometer niet te hoog gegrepen is. Ik volg nu het schema van Evy en dat bouwt steeds verder op. Volgens mijn eigen berekening hoef ik pas op 1 juli met een opbouwschema te beginnen. Dus wat dat betreft gaat het al prima. Maar de loopjes duren natuurlijk ook steeds langer en dat vind ik soms wel wat lastig plannen.

Minstens 4 boeken lezen
Mijn challenge bij Goodreads geeft aan dat ik 2 boeken achterloop, dat hoop ik deze zomer wel wat in te lopen. Ik denk dat dit tijdens de vakantie wel moet lukken. Ik ga een fijne voorraad aanleggen op mijn ereader, zodat ik lekker vooruit kan.

Zwemmen, bij voorkeur buiten bij een lekkere temperatuur
Het is niet mijn favoriete bezigheid, maar als het heerlijk warm is en je ligt dan toch aan het zwembad, dan is het toch wel fijn om soms een duik te nemen om af te koelen. Maar veel actiever zal dat zwemmen niet worden.

Carcassonne bezoeken
Bij deze middeleeuwse stad zitten we vlak in de buurt. Natuurlijk super toeristisch, maar ik denk wel een bezoekje waard. Ik ben erg benieuwd in ieders geval en er zal hier vast nog wel een foto voorbij komen als we er zijn geweest.

Kanoën met ons gezin
Het is al vastgelegd, dus deze moet toch echt wel lukken om af te vinken. Volgens mij is het een mooi tochtje wat we gaan maken, ik kijk er erg naar uit. En vast een stuk minder eng dat het kanoën in Tsjechië, waar we allerlei enge sluizen moesten ontwijken.

Naar de Tour kijken (op tv en in het echt)
Vandaag gaat ie van start, de Tour de France. Voor mij is de zomer dan echt begonnen. Ik vind het heerlijk om te volgen. Ik kijk het regelmatig op tv, baal altijd een beetje van de rustdagen (die zijn namelijk altijd op dagen dat ik de middag vrij ben en alle tijd zou hebben om te kijken) en dit jaar gaan we de Tour ook in het echt bekijken. Dat deden we al een keer voor Corona, ik ben benieuwd wat die periode voor invloed heeft gehad op de reclame-karavaan.

Eindelijk een keer echt met mijn lijstjesboek beginnen
Het boek ligt al een tijdje klaar, sinds mijn verjaardag, en ik ben er nog niet aan toegekomen om er actief mee aan de slag te gaan. Terwijl er zoveel leuke dingen inslaan. Het wordt dus tijd om daar wat mee te doen.

Een weekendje plannen met de oudste
Met de middelste ging ik naar Utrecht, waar we het weekend afsloten met de Urban Trail. Een weekendje weg met de oudste is ook alweer even geleden, dus dat willen we wel weer gaan plannen. Nog even bedenken waar we naartoe gaan. Waarschijnlijk een stad met een hele mooie boekhandel.

Mijn camera meer gaan gebruiken
Vorig jaar in Tanzania was ik bijna vergroeid met mijn camera. Dat was natuurlijk ook super om daar alles vast te leggen. Daarna ben ik mijn camera een stuk minder gaan gebruiken en dat is echt heel zonde. Want ik vind het zeker leuk om van alles vast te leggen en wil dat meer gaan doen. Met een vakantie in het vooruitzicht is dat een prima moment.

Een fijne podcast vinden en luisteren
De laatste tijd is er niet echt een podcast die ik intensief volg. Ik ben al wel met een aantal podcasts begonnen, maar er was er niet eentje waar ik bij ben blijven hangen. Ik hoop er weer eentje te vinden, eentje die me pakt en indruk maakt. Heb je tips? Ze zijn welkom!

Meer ‘s avonds in de tuin wat aanrommelen
De laatste tijd ben ik wat meer met de tuin bezig. Het weer is natuurlijk ook wat beter, waardoor het ook wel wat meer uitnodigt om dat te doen. En ik merk dat ik het fijn vind om ‘s avonds even dat rondje door de tuin te maken. Wat op te ruimen en net wat netter te maken. Zoals de tuin nu is, kan ik daar nog veel avonden mee vullen.

Mijn thuiswerkplek wat meer aankleden
Een tijdje geleden ben ik in huis verhuisd naar een andere werkplek, namelijk op onze slaapkamer. Had ik mijn vorige werkplek al wat aangekleed, het is nu weer een kale muur waar ik tegenaan kijk. Dus ik wil nog wat schilderijen ophangen en misschien ook nog een plankje boven mijn bureau. Een gezellig plantje erbij en dat werkt meteen gezelliger.

Meer water drinken
Eigenlijk kan dit op een jaarlijstje, want ik drink consequent te weinig water. Het lukt dan weer een paar dagen om wel voldoende te drinken en dan zakt het weer weg. Maar met het stijgen van de temperaturen en het maken van meer kilometers met het hardlopen is dat water drinken toch wel heel belangrijk. Zo’n anderhalve liter per dag zou toch moeten lukken.


Genoeg te doen dus deze zomer. Ik heb er zin in. En hopelijk kan ik aan het eind van de zomer veel afvinken. Ook een zomerlijstje? Deel het in de reacties, ik ben erg benieuwd!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
2 dagen geleden

Leuke lijst Auk! Alhoewel ik dol ben op lijstjes maak ik geen zomerlijstje. Ik zie wel hoe het loopt allemaal. Wanneer we op vakantie zijn kijken we nooit meer dan twee dagen vooruit, we doen waar we zin in hebben. Voor mij belangrijk om ook de controle en de planning af en toe los te laten.

Irene
1 dag geleden

Fijn lijstje! Dat meer water drinken had ik ook op mijn lijstje willen zetten maar ik was het dan weer vergeten, haha. Ik drink wel voldoende, maar zou eens willen testen of het wat voor me doet als ik nog meer drink.

Annelies
1 dag geleden

Wat een fijn lijstje! Carcasonne wil ik zelf ook graag eens bezoeken ooit en leuk dat je naar de TDF gaat!

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x