Ga naar de inhoud

Lezen #4

Hieronder weer een overzicht van een aantal boek die ik heb gelezen. Mijn totaal komt dan op tot nu toe 16 gelezen boeken voor dit jaar. Ik vind het een prima aantal, maar mijn Goodreads-challenge blijft maar aangeven dat ik achterloop. Ach ja, misschien heb ik te hoog ingezet of lees ik het nog wel bij. Aan het eind van het jaar zal ik het weten. 🙂

Stemmen in het duister –
Nicci French

Het gaat niet vaak mis met de boeken van Nicci French. Het zijn altijd fijne boeken om te lezen, met een goede spanningsopbouw en een goed verhaal.
En eigenlijk is dat deze keer niet ander. Dit is deel 2 in de Maud O’Connor-serie, maar deel 1 en 2 zijn prima los van elkaar te lezen. Er zitten niet veel verwijzingen naar het vorige deel in.
Het duurde bij mij een tijdje, voordat ik doorhad dat het dezelfde hoofdpersoon had als een eerder boek dat ik las. En dat is misschien ook meteen wel jammer. De hoofdpersoon, rechercheur Maud O’Connor, is niet de hoofdpersoon die eruit springt. Bij dit boek draait het boek veel meer om Nancy, die na een psychose in een behoorlijk afglijdende schaal terecht komt Hierdoor lijkt ze dingen te horen of te zien die er niet zijn of juist heel anders zijn. En iedereen in haar omgeving lijkt zich erg veel met haar te bemoeien, wat nu niet echt bijdraagt aan een goed herstel voor haar. Het zorgt in ieders geval voor veel verdachte situaties, wat natuurlijk goed is voor de spanning in het boek. En als ik dan zelf helemaal op een verkeerd spoor zit, krijgt het boek van mij 4 sterren.

Waardering: 4 uit 5.

Een Duister Afdalen –
Yasmin Ward

Volgens mij is dit het eerste boek dat ik lees, dat zich afspeelt in de tijd van de slavernij. En het vertelt meteen het verschrikkelijke verhaal van de slavenhandel en hoe mensen werden behandel als vee. Of nog erger.
Dan besef ik me ook hoe weinig ik daar over weet en dat daar toch echt meer aandacht voor moet komen. Want dat verleden heeft nu nog steeds effect en als iedereen daar meer over weet, dan kan dat misschien wel wat veranderen. Maar om niet helemaal in een politiek statement terecht te komen, het boek…
Een indrukwekkend verhaal, maar dus ook verschrikkelijk. Verteld vanuit Annis, de dochter van een wrede plantagehouder en van diens tot slaaf gemaakte huishoudster. Ze wordt verkocht en staat aan een hele lange weg richting de slavenmarkt. Naarmate het boek vordert, komt Annis steeds meer in de ban van een geest, die haar begeleid tijdens die lange weg. Het geeft haar een ontsnapping uit die verschrikkelijke situatie. Die alleen maar erger wordt als ze uiteindelijk op een andere plantage terecht komt. Op het einde wordt het mij soms iets te ‘zweverig’, speelt die geest een te grote rol. Toch geef ik het boek 4, 5 sterren.

Waardering: 4.5 uit 5.

Wraak –
Charlotte Link

Een verhaal wat zich afspeelt in het heden, maar sterk wordt beïnvloed door een verhaal in het verleden. Wat je ook al wel kunt verwachten als de titel van een boek ‘Wraak’ is. Een deel van het verhaal speelt zich af tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Het geeft meer inzicht in de relatie tussen Fiona en Chad. Dat verhaal wordt onder andere door de kleindochter van Fiona, Leslie, gelezen. Ze krijgt het verhaal in handen na het verlovingsfeest van een vriendin.
In de maanden voor dit feest is er in het dorp een jonge studente vermoord na een avondje oppassen. En na het verlovingsfeest wordt er ook een moord gepleegd. Waarbij natuurlijk de eerste grote vraag is of deze moorden met elkaar te maken hebben.
Door het boek heen komen er allerlei theorieën en mogelijkheden voorbij. En bij allemaal kon ik er wel in meegaan. Ook bij de laatste. Alhoewel ik in mijn hoofd inmiddels nog wat andere scenario’s had bedacht.
Ik zat dus wel goed in het verhaal. Het heeft een goed tempo, alhoewel ik in het begin de terugblikken naar het verleden wat veel vond. Maar verderop in het boek wordt dat minder, het verhaal is dan ook wel verteld.

Waardering: 4 uit 5.

Inmiddels ben ik alweer begonnen aan het volgende boek. Maar heb je nog tips voor mooie, spannende, indrukwekkende boeken, laat ze dan achter bij de reacties!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Leuk als je een reactie achter laat!x