Ga naar de inhoud

Lezen #5

Waar ik op hoopte is goed gelukt tijdens onze vakantie. Ik wilde graag lekker wat bij lezen (en zo ook mijn challenge weer wat bijwerken), even fijn verdwijnen in wat boeken. Het lukte om daarvoor steeds het juiste boek te kiezen en las zo 6 boeken de afgelopen weken. Ik zal maar eens beginnen met de eerste drie.

Thuis in het onbekende –
Vannessa Thuyns

Een echte feelgood-roman, voor mij het perfecte boek om de vakantie mee te beginnen. Het leest meteen lekker weg.

Het verhaal speelt zich af in twee tijden en twee plaatsen, in 1950 in Engeland en in 2001 in New York.

Allebei de verhaallijnen zijn leuk om te lezen. Ze maken ieder een eigen ontwikkeling door en soms vraag je je af hoe deze verhalen aan elkaar gelinkt zijn. Hoe verder je komt met het boek, hoe meer stukjes op hun plek vallen.

Het leest lekker door en vertelt tegelijkertijd een mooi verhaal. Op het einde ben ik meteen nieuwsgierig naar deel 2, maar besluit om daar toch nog even mee te wachten. Want wie weet valt dat tweede deel ineens heel erg tegen.

Waardering: 4 uit 5.

De Hollander –
Mathijs Deen

Het is de eerste van een serie met De Hollander en in het begin ben ik wat in de war, omdat het even duurt voordat die op het toneel komt.
Hij is er namelijk niet meteen bij als er een lichaam wordt gevonden op een zandplaat in de wadden. Dat het verhaal zich daar afspeelt maakt het boek voor mij wel wat abstracter. Ik ben nog nooit op een waddeneiland geweest, alhoewel dat wel hoog op mijn verlanglijstje staat. Maar het boek neemt je wel echt mee en leert me ondertussen ook nog wat dingen over wadlopen.

Daarnaast is het gewoon een goede thriller met een goed en spannend verhaal. Zo gaandeweg het boek wordt alles wel duidelijk, met aan het eind nog wat ontknopingen waardoor de puzzelstukjes langzaam op hun plek vallen.

Waardering: 4 uit 5.

Het Zomerhuis –
Keri Beevis

De titel vond ik wel passend, zo in de zomervakantie. En thrillers lees ik nu eenmaal graag. En deze was zeker ook de moeite waard. Volgens mij heb ik ‘m in twee dagen uitgelezen, het boek leest dus lekker weg.

Het is ook een spannend verhaal waarin we terug in de tijd gaan, de tijd waarin de zus van Lana is vermoord. Nu haar oma is overleden komt ze terug in het huis en doet ze een aantal ontdekkingen waardoor ze twijfelt of destijds wel de juiste dader is veroordeeld.

Tijdens het lezen van het boek dacht ik te weten hoe het in elkaar zat. Toch gebeurt er nog een hele hoop en is de eindconclusie misschien toch anders.
Ik vond het een spannend boek en leuk om te lezen.

Waardering: 4 uit 5.

Dit waren dus de eerste drie boeken en binnenkort volgt de rest. Het was fijn om zo’n leesflow te hebben tijdens de vakantie. Nu het gewone leven is begonnen, merk ik wel dat ik er wat minder in zit. Hopelijk lukt het in het weekend om weer lekker wat te lezen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Leuk als je een reactie achter laat!x