Ga naar de inhoud

Lezen #7; met een 5 sterren boek, maar ook een tegenvallende cosy mysterie

Op de één of andere manier kwam ik weer terecht bij het cosy mysterie genre. Ik vind ze vaak vermakelijk om te lezen en het leest ook wel gemakkelijk. Tot je er op eentje stuit waar je niet goed doorheen komt. Ik ben weer even klaar met dat genre. Wel fijn dat ik tussendoor toch een heel mooi boek las. Dit jaar al het vijfde boek dat 5 sterren van mij kreeg.

Alma en de dood van de dominee – Jean Rijkhart

Een nieuwe cosy mysterie met een wat vintage kaft. Dat sprong er voor mij wel uit, dus besloot ik het boek te lenen bij de online bieb. Het verhaal gaat over Josje die terugkeert naar haar geboortedorp om het huis van haar vader leeg te ruimen. Het brengt haar terug in de tijd, maar ook in huidige tijd speelt er van alles. Er lopen dus twee tijdslijnen naast elkaar, waarbij het ook nog lijkt dat deze met elkaar te maken hebben. Samen met Alma gaat Josje op onderzoek uit en wordt alles steeds duidelijker. Ik vond het een vermakelijk boek.

Waardering: 3.5 uit 5.

De Verborgen Boekwinkel – Evie Woods

Wat een mooi boek en wat een bijzonder verhaal. De verschillende verhaallijnen sluiten mooi op elkaar aan en vertellen het volledige verhaal van ‘De verborgenboekhandel’. Nou ja, ik blijf nog wel met wat vragen zitten, er mag van mij dus nog best een vervolg op komen. Maar het verhaal van Opaline, dat begint in 1921 is al een heel bijzonder en soms ook verdrietig verhaal. In onze tijd speelt het verhaal van Martha en Henry. Marthe, op de vlucht voor haar geweldadige man en Henry, op zoek naar een manuscript. Hoe die verhalen precies bij elkaar horen, dat moet je echt zelf lezen. Het is een erg mooi verhaal.

Waardering: 5 uit 5.

Tante Poldi en de Hemelse Vruchten – Mario Giordano

Het vorige boek in de serie van Tante Poldi vond ik vermakelijk en gaf ik 4 sterren op Goodreads. Daarmee haalde ik het gemiddelde omhoog, want dat stond toen op 3,3 sterren. Maar ik vond het echt een leuk boek, heb regelmatig moeten lachen en wilde wel meer boeken uit de serie lezen. Dat duurde toch nog wel even, maar dan toch eindelijk aan het tweede deel begonnen. Ik moet bekennen dat ik het bijna niet uit heb gelezen. Ik kwam maar moeilijk door het begin, vond het heel warrig en onduidelijk. Het verhaal kon ik niet goed plaatsen. Ik heb doorgezet, heb het boek uitgelezen. Het verbleef werd iets duidelijker, maar toch wat chaotisch. Ik had het geleend bij de online bibliotheek, dat het boek over 3 dagen zou verlopen gaf het zetje om door te lezen. En het is uit, gelukkig.

Waardering: 2.5 uit 5.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Leuk als je een reactie achter laat!x