Ga naar de inhoud

Vroege vogel

Afgelopen vrijdag zette ik mijn wekker voor de volgende ochtend op mijn horloge om 5.00 uur. Voor de zekerheid die van mijn telefoon om 5.10 uur. Mijn wekker staat nooit zo vroeg, behalve voor vakanties, wanneer je op tijd wil vertrekken. Sowieso heb ik niet altijd een wekker nodig, ik ben vaak al vroeg wakker. Maar deze keer staat de Early Bird Run bij de atletiek vereniging op de planning. We verzamelen om 5.50 uur, dus dat betekent vroeg op staan.

Voor de wekker wakker

En zelfs op dit vroege tijdstip lukt het me om voor de wekker wakker te zijn. Om half 5 horen we een vreemd geluid in de straat, het lijkt wel een hele boze ekster. Joris draait zich nog een keer om, ik sta maar op. Ik kan dus alsnog rustig aan mijn dag beginnen. Na mijn ochtendroutine stap ik op fiets en door uitgestorven straten fiets ik naar de baan. Pffff, wat is het nog donker, maar wat is het ook warm! Er is al een groep aanwezig en er sluiten nog mensen aan, ik ben prima op tijd. Even wachter en dan is het tijd voor vertrek, we gaan op pad.

Steeds lichter

We hebben een fijn tempo en tijdens het lopen wordt het steeds lichter. Bijzonder om te zien dat de omgeving steeds meer zicht wordt. In de verte, tussen de bomen door, kleurt de lucht al oranje. Het is best vochtig en daardoor komt er ook wat mist boven de grond te hangen. Het is een beetje bewolkt, maar het zit gelukkig niet dicht. En dat levert uiteindelijk dan ook een prachtige zonsopkomst op. De mist, de wolken en de zon, het geeft zo’n mooi beeld. Een mooie beloning voor het vroege opstaan!

Broodje ei

Maar dan wordt het toch echt tijd om weer terug te gaan. Inmiddels begin ik wat af te koelen en bij het weer gaan lopen zijn de spieren wat stijver te worden. Het blijft zo mooi dat het lastig is om door te lopen en worden er toch nog even snel wat foto’s gemaakt. Uiteindelijk pakken we het fijne tempo weer op en gaan we weer richting de atletiekvereniging. Daar worden we ontvangen met een heerlijk broodje met ei. Erg lekker en een gezellige afsluiting van een leuke en mooie loop. Het weekend is goed begonnen!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda
6 dagen geleden

Wat een prachtige uitzichten tijdens het lopen! Maar, mij niet gezien op dat tijdstip, haha. Doe dan maar de zonsondergang die ook mooi is 😛

Irene
4 dagen geleden

Wauw, prachtige foto’s heb je gemaakt. Lijkt me bijzonder om zo vroeg al te lopen, maar ik zou het niet kunnen, denk ik. Ik vind om 6.30 uur opstaan al te vroeg, haha :p

3
0
Leuk als je een reactie achter laat!x