Ga naar de inhoud

Agenda-kriebels

Ieder jaar weer word ik overvallen door het gevoel dat ik een agenda moet aanschaffen. Want die zal zeker bijdragen aan een georganiseerder en gestructureerder leven. Als ik er eens goed bij stil sta, heb ik al wel een behoorlijk gestructureerd leven, wat rustig voortkabbelt. Maar dat ook ergens op kunnen schrijven, zodat je het kan zien, dat geeft toch net dat extra beetje houvast.

Vorige week was ik even bij de Bruna en daar zag ik ze al liggen. De agenda’s voor 2025. Dat duurt nog best lang voordat je daar daadwerkelijk iets in kunt schrijven. Maar toen ik thuis kwam, ging ik me toch online eens verdiepen in de wereld van de nieuwe agenda’s. Want een beetje op tijd voorbereiden op een nieuw jaar is toch helemaal geen slecht idee? 🙂

Ik heb in ieders geval al wat ideeën verzameld.

A-Journal, die springt er al uit door kleuren. Ook al die aanwezige lijstjes en checklists spreken me wel heel erg aan. Het is zo’n agenda waar ik meteen mee aan de slag wil.
Een Flow-agenda heb ik al eens eerder gehad. Net als het tijdschrift is deze mooie vormgegeven. Het straalt altijd een beetje rust uit. En er zitten mooie extra’s bij, zoals leuke kaartjes en stickers.
Ik voel me soms wel aangesproken als ik Structuurjunkie voorbij zie komen. Maar hé, niets mis met een beetje structuur. Bij deze krijg je ook een gratis how-to-plan cursus van Cynthia Schultz.
De roze kleur trok mijn aandacht. En van dit merk heb ik een notitieboekje, wat een erg goede kwaliteit heeft. Het voelt voor mijn daarom ook meteen als een goede en degelijke agenda, die in heel veel kleuren beschikbaar is.
Van het ene vertrouwde merk naar het andere, want Moleskine heeft natuurlijk ook die mooie en stevige notitieboekjes. En ook deze agenda. Maar als ik dan deze zo in het overzicht zet, valt ie een beetje tegen.
Die roze kleur trekt toch iedere keer mijn aandacht. Zo ook bij deze Filofax planner. Met een ringband en ook de mogelijkheid om een app te gebruiken. Dus een combi van digitaal en papier. Dat klinkt als een mooie toevoeging!
En door het neuzen bij Filofax kwam ik dit Clipbook tegen. Dit ziet er heel handig en leuk uit. Met ongedateerde pagina’s, dus je kunt al meteen aan de slag. Helaas geen app of je koopt de agendavulling voor 2025 erbij.

Een hoop keuzes, maar ik denk dat ik al wel een beetje ben gevallen voor de Filofax. En dan vooral het Clipbook, door de nieuwe vullingen kun je deze langer dan een jaar gebruiken. Voordeel van het Clipbook is ook wel dat het goedkoper is dan een leren organizer van Filofax. Maar ja, blijft het Clipbook toch wel weer een stuk duurder dan bijvoorbeeld de agenda van A-journal, wat ook een mooie optie is. En eigenlijk ben ik ook best wel nieuwsgierig naar die van Structuurjunkie, zou die mij echt helpen om de juiste structuur te vinden?

Ik ben er dus nog niet helemaal uit, alhoewel het Clipbook hoog op het lijstje staat. Maar het is nog geen 2025, dus ik kan er nog even over nadenken. 🙂

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
4 uren geleden

Haha, zo herkenbaar! Ik voel die agendakriebels een paar keer per jaar :’) Ik heb al een paar Structuurjunkie planners gebruikt en die vind ik heel handig, maar ik moet zeggen dat ik ook al een paar keer naar die A-Journals gekeken heb.
Benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden! 🙂

1
0
Leuk als je een reactie achter laat!x