Ga naar de inhoud

Lezen #6

Je hebt nog wat boeken van me tegoed, want ik las een fijn aantal boeken weg tijdens de vakantie. Inmiddels weer een beetje het normale leven opgepakt, maar nog wel regelmatig aan het lezen. Die vind je binnenkort ook hier op mijn blog, eerst nog een vakantie-achterstand wegwerken. 🙂

Lente in Blueberry Bay – Holly Martin

Het heet dan wel ‘Lente in Blueberry Bay, maar met zo’n zonnige kaft kan dat ook prima in de zomer. Het is deel 1 uit de Hope Island-serie. Geen idee wat die verder nog op gaat leveren, maar dit is eerste deel is een fijn boek om te lezen. Heerlijk zoetsappig, maar niet te. En misschien ook wel een beetje voorspelbaar. Nou ja, niet alles natuurlijk.

Voor de zomervakantie een heel fijn boek. Niet te ingewikkeld, wel een leuk verhaal met fijne hoofdrolspelers. Ik denk dat in een eventueel vervolg de hoofdrolspelers nog wel een stuk verder kunnen worden uitgediept. Ik ben wel benieuwd naar hun persoonlijke geschiedenis, daar miste ik soms wel wat info.

Op Goodreads ga ik het boek 3 sterren, omdat ik het toch geen 4 sterren vond. Maar ja, die halve sterren heb je daar niet. Hier gelukkig wel.

Waardering: 3.5 uit 5.

De Spionne – Tess Gerritsen

Geheel toevallig, maar weer een deel 1 uit een serie. Deze keer uit The Martini Club. Een club met gepensioneerde spionnen, die nog steeds op zoek zijn naar wat avontuur. Dit alles wordt vooral aangewakkerd door wat er in dit boek allemaal gebeurt met oud-spionne Maggie.
Deze gebeurtenissen in het heden hebben waarschijnlijk te maken met het verleden van Maggie. Dus nemen we een flinke duik in het verleden. Een erg interessant en spannend verleden.

Het is een heerlijk spannend boek om te lezen, met een verhaal dat goed in elkaar zit en je soms ook wel op het verkeerde been kan zetten. Tot het einde toe blijf je je afvragen hoe alles toch in elkaar steekt. En daar houd ik wel van, dat ik mezelf die vragen blijf stellen. Dat zorgt er ook voor dat ik het boek maar moeilijk weg kan leggen.

Waardering: 4.5 uit 5.

Luister – Sacha Bronwasser

Het mooiste boek dat ik heb gelezen tijdens mijn vakantie, het kreeg van mij de meeste sterren. Dit boek, Luister, kwam ik tegen bij de nominaties van de Libris Literatuur prijs en de kaft en titel trokken mijn aandacht.
Dus toen ik het ebook tegenkwam bij Kobo Plus (ik had een proefmaand), heb ik die meteen op mijn ereader gezet.

Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Parijs, tijdens de jaren ’80. Jaren waarin er veel terroristische aanslagen waren. Dat ben ik nog gaan opzoeken, want ik kon me niet herinneren dat ik daar ooit iets van mee had gekregen.
Het begint allemaal met de aanslagen van 2015 en brengt ons dus terug naar de jaren ’80. Al die ellende is een soort achtergrond waar de rest van het verhaal zich afspeelt. Het verhaal waarmee je eigenlijk eerst degene leert kennen, die later een bijrol spelen in het boek. Het is een mooi indrukwekkend verhaal en het verdient zeker 5 sterren.

Waardering: 5 uit 5.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
1 maand geleden

Ik heb al heel lang geen Tess Gerritsen meer gelezen (algemeen al heel lang geen spannende boeken gelezen), maar ik was altijd fan van haar boeken. Deze lijkt me wel tof! En de cover van Lente in Blueberry Bay is zo mooi! <3

Myriam
1 maand geleden

Ik ga het boek ‘Luister’ toevoegen aan mijn leeslijst. Bedankt voor de tips!

4
0
Leuk als je een reactie achter laat!x