Ga naar de inhoud

Week #21: een vol hoofd

Maandag

Het is tweede pinksterdag, dus een extra dag weekend. Het is ook de sterfdag van mijn moeder, wat er voor zorgt dat ik deze vrije dag even niet weet wat ik met mezelf aan moet. Ik laat het maar gebeuren, voer de hele dag niet veel uit en ga dan ‘s avonds toch even naar ons pap. Ook al wilde hij er niet speciaal bij stil staan.

Dinsdag

Het is een rustige werkdag, die daardoor soms wat lang duurt. Ik kan een half uurtje eerder stoppen en help de oudste met koken. Ondertussen valt de regen met bakken uit de lucht en wel zoveel, dat onze woonplaats bij het journaal komt door een afgesloten weg, omdat het water heel hoog staat. De middelste moest daar trouwens door, want die ging werken bij de supermarkt aan die straat. Bizar toch, hoeveel regen er ineens naar beneden kan komen. En bijzonder dat er nog steeds mensen zijn die de klimaatverandering blijven ontkennen.

Woensdag

Door een ochtend werken en een wat rare week door die Tweede Pinksterdag heb ik inmiddels het gevoel dat het donderdag is. Dat zou betekenen dat ik nog één dag moet werken en het alweer weekend is. Maar nee hoor, dat is dus niet zo. En ik weet niet of het komt door die rare week, maar mijn hoofd zit een beetje vol. Alsof ik nog heel veel dingen moet doen. En dat valt wel mee, maar mijn hoofd denkt dus van wel. Erg vervelend. Ook het hardlopen helpt niet om mijn hoofd wat leger te maken.

Donderdag

Na het werk fiets ik even naar de Lidl in de hoop daar wel de zoute crackers te vinden, die er bij ons steeds niet zijn. Die crackertjes worden hier in huis veel gegeten, dus gaan er hard door. Inmiddels zitten we al weer even zonder, maar ik heb geluk deze keer. Ik kan weer wat voorraad meenemen. Maar ik ben op de fiets en wil nog wat meer boodschappen meenemen, dus heel ruim kan ik niet inslaan. Ach, we kunnen weer even vooruit.

Vrijdag

In de avond heb ik een afspraak bij de opticien. Ik draag inmiddels al heel wat jaren een bril, maar wil toch graag weer eens lenzen proberen. Ik heb ook het idee dat mijn ogen slechter zijn geworden, vooral dichtbij. Maar na het meten blijkt dat toch wel mee te vallen en hoef ik nog niet aan de varifocale lenzen. Ik ben wel erg benieuwd hoe het zal gaan, ik hoop dat het goed gaat. Dan kan ik met het hardlopen ook weer zien wie ik onderweg tegen kom. 😊

Zaterdag

De ochtend sta ik weer eens langs de lijn bij de jongste. Die oefent vandaag op een heel veld. Dat gaat erg goed, hopelijk zetten ze dat voort in het volgende seizoen. Thuis zijn we inmiddels bezig met een interne verhuizing. Joris en ik gaan weer terug naar onze oude slaapkamer, de oudste verhuist naar onze slaapkamer en kantoor. Een deel doen we vandaag, het grootste deel komt morgen. Ik word wel wat onrustig van al die rommel, dus ga even hardlopen. Dat stond sowieso op de planning vandaag. Ook op de planning een verjaardagsfeestje in de avond, waar de wijn iets te goed smaakt.

Zondag

Vandaag is het dan echt tijd voor de grote verhuizing. Het geeft even een hoop rommel, maar ruimt ook meteen wel lekker op. Ook een prima moment om alles even goed schoon te maken. Het is best even aanpoten, maar fijn als het allemaal klaar is. .

Al het harde werken wordt beloond met worteltaart, gebakken door de middelste. Dat mag ze vaker doen!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
30 dagen geleden

Dat wijntje (of die wijntjes!) heb je wel verdiend hoor, het was geen makkelijke week voor je. Ik kan je vertellen dat het makkelijker wordt om met het verlies van je moeder om te gaan, maar daar heb je nu niets aan. Gelukkig heb je wel je lieve vader nog! Nu zijn we even klaar met al die feestdagen en rommelige weken, op naar de zomervakantie! Hoop dat je deze week weer in je ritme komt!

Sas
Sas
24 dagen geleden

Leuk om dit te lezen! Ik was ook ontzettend in de war door de vrije dagen…

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x