Ga naar de inhoud

Lezen #3

Ik ben toe aan zomervakantie. Niet alleen om lekker even bij te komen, maar ook om bij te kunnen lezen. Want het gaat niet zo lekker met mijn leeschallenge dit jaar. Ik loop inmiddels 2 boeken achter. Maar in de zomervakantie hoop ik een inhaalslag te maken met hopelijk een aantal fijne boeken. Heb je tips, laat ze zeker achter in de reacties.

Natuurlijk ben ik nu ook lekker aan het lezen. Hieronder een overzicht van de drie boeken die ik de afgelopen tijd las. Met maar liefst twee boeken met 5 sterren!

Ik ben er niet – Lize Spit

Van Lize Spit las ik eerder al Het Smelt, wat ik al een indrukwekkend boek vond. Het verhaal van Leo is minstens zo indrukwekkend. Het vertelt over haar leven met Simon, haar vriend. Ze zijn een heel hecht stel, erg op elkaar aangewezen. Tot Simon gaat veranderen en je merkt hoe Leo daarin wordt meegetrokken. Soms verbaasde ik me over Leo, waarom ze zo in die situatie blijft. Maar soms snap ik het ook wel en dat maakt het verhaal dan weer zo triest.
Zeker een aanrader, maar reken niet op een gezellige feelgood.

Waardering: 5 uit 5.

Overleef de nacht – Riley Sager

Van de 5 sterren van ‘Ik ben er niet’ naar een wat minder boek. Van Riley Sager las ik eerder ‘Sluit alle deuren’, die ik echt heel spannend vond. Bij dit boek duurt het een hele tijd voor het spannend wordt. Er wordt genoeg op gehint en er is wel een bepaalde opbouw. Maar het wordt iedere keer net niet spannend genoeg. Dus duurt het even voordat ik het boek uitheb, want het pakt me gewoon niet. En ik had bedacht om het wel uit te lezen.
Uiteindelijk werd het dan toch spannend, verliep het toch anders dan verwacht. Maar kon het niet voldoende overtuigen op het eind, dus worden het 3 sterren.

Waardering: 3 uit 5.

Dit is niet wat er zal gebeuren – Zita Theunynck

Het gebeurt me niet vaak dat ik bij een boek het ene moment hardop zit te lachen (wat de middelste sowieso al heel raar vindt) en dan het andere moment de tranen (niet van het lachen) over mijn wangen lopen. Dit boek gaat van de ene naar de andere emotie, wat ook gewoon past bij de werkelijkheid van Zita en Lorenzo. Het verhaal over hun leven en hoe zij proberen een kindje te krijgen is zo mooi beschreven, ik werd helemaal in het verhaal gezogen.
Als een boek je zo oprecht is geschreven en je zo kan laten meeleven dan verdient het toch zeker 5 sterren. Dat kan niet anders!

Waardering: 5 uit 5.

De twee uitschieters bij deze boeken zijn allebei van een Vlaamse schrijfster. En soms kom ik wat onbekende uitdrukkingen of woorden tegen, maar in de boeken vind je toch ook de charme van het Vlaams. En op de één of andere manier kan me dat dus echt in een boek trekken.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
19 dagen geleden

Dit is niet wat er zal gebeuren vond ik ook echt prachtig!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x