Ga naar de inhoud

Week #23: omhoog uit de dip

De week begint nog wat minder, maar zo in de loop van de week gaat het steeds beter. Fijn joh, die hormonen.

Maandag

Het is een off day vandaag. Terwijl het toch wel lukt om het één en ander in huis te doen en een stuk met de hond te wandelen. In mijn hoofd wil het allemaal niet zo. Het wordt al afgeschoven op mijn vrije dag vandaag. Wat ik nogal kort door de bocht vind. Misschien moet ik ook wat meer gaan kijken naar de dingen die wel goed zijn gegaan op een dag, want die zijn er ook voldoende. Zo las ik een heel mooi boek uit, het werd er eentje met 5 sterren.

Dinsdag

Als ik even mijn gezondheidsapp open en mijn cyclus bekijk, zie ik dat ik een week voor mijn menstruatie zit. Dat geeft al wel een verklaring voor mijn onuitstaanbare gedrag. En zorgt meteen voor frustratie, want waarom laat ik die hormonen zoveel beïnvloeden?

Tijdens het eten word ik eraan herinnerd dat ik zou gaan hardlopen. Dat was ik dus vergeten, maar ga ik toch doen. Het gaat niet soepeltjes, want dat eten zit toch nog wel in de weg. Na het hardlopen en een snelle douche mag ik neerploffen op een terras in het dorp. Dat maakt dan toch weer wat goed.

Woensdag

Vandaag geen vrije dag. Mijn rooster heb ik wat omgegooid, zodat het wat handiger is met het schoolkamp van de jongste.

Na een dag werken en een deel van de avond de tijd doorkomen, rijden we laat in de avond richting een spannend door bomen omringd pad voor een spooktocht. De ouders zijn ingeschakeld om te komen spoken en dat wordt dan ook uitbundig gedaan. Ik lig de hele tijd verstopt onder een zeil, wat een hoop herrie kan maken als ik er met mijn voeten tegen aan trap. Het levert een goed schrikmoment op!

Donderdag

Het is maar een kort nachtje, de middelste gaat lekker vroeg met een schoolreis naar Luik en dan mag ik ook nog eens naar kantoor. Gelukkig wel een uurtje later. Dus een lekker rustig fietspad en een mooie manier om wat wakkerder te worden. Er zijn veel collega’s uit mijn team op kantoor, dus dat maakt het meteen een stuk gezelliger. En minder aandacht voor de korte nachtje. Na het werk ga ik nog snel even boodschappen doen. Als ik bij de kaasboer op de markt sta te wachten zie ik een bericht van school dat ze verwachten dat de kampgangers snel zullen aankomen. Dus dan maar geen kaas. Snel naar huis, boodschappen in de koelkast gegooid en met de oudste richting school. We zijn op tijd, de spullen zijn ook al gearriveerd, dus die kunnen meteen in de auto. En dan komen ze aan, weer fijn thuis. De jongste heeft een leuke tijd gehad, maar de week is nog niet afgelopen.

De middelste komt ook weer thuis vanuit Luik en vond het een verrassend leuke stad. En natuurlijk gingen we stemmen. Met z’n drieën op de fiets naar EKWC, een erg mooie stemlocatie.

Vrijdag

De laatste werkdag van deze week en die begint weer wat later, omdat er voor de jongste nog een dag Toverland op de planning staat. Maar we mogen hem niet uitzwaaien, dus ga ik maar en rondje hardlopen. Joris vertrekt eind van de ochtend naar de Ardennen.

Inmiddels is het EK atletiek begonnen. We kijken het ‘s avonds. De onderdelen wisselen zo snel af, het blijft zo leuk om te kijken. We verbazen ons wel over het lege stadion, de middelste had daar zelf graag willen zitten.

Zaterdag

Ik heb bij het naar bed gaan geen wekker gezet. In mijn achterhoofd zat al wel het idee om niet naar de training te gaan en de dag rustig te beginnen. Dus lukte het om een beetje uit te slapen en vond ik zelfs de rust om nog even wat te lezen in bed. Door de rustige start werd het eigenlijk een heel ontspannen zaterdag. Ik deed wat boodschappen, ging met de jongste even naar opa, rommelde wat aan in de tuin en ging een rondje hardlopen. En in de avond keken we weer naar het EK Atletiek. Want echt veel anders was er niet op en eigenlijk was het toch wel leuk om te kijken.

Zondag

Helaas lukte het vandaag niet om uit te slapen, maar was het toch een rustige ochtend. En een mooie dag, dus kon ik best nog wel even verder met de tuin. Maar dat zou ik in de middag wel even doen. In de ochtend stond er een verjaardag op het programma, met lekkere taart en gezellig bijkletsen. Mijn vader kwam nog even op visite en zo kabbelde de dag rustig voort. Rond half 6 kwam Joris weer thuis en niet veel later de middelste ook. Die had een competitiedag met mooie resultaten. En natuurlijk sloten we deze dag ook weer af met het EK Atletiek. Veel halve finales waardoor we maandag weer gaan kijken, want dan zijn er verschillende finales. 😊

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
1 maand geleden

Aan die hormonen kan je echt niets doen, dat is geen kwestie van je laten beïnvloeden, ze beïnvloeden je gewoon.
Grappig dat je de hele spooktocht onder een zeil hebt doorgebracht :p

mevrouw Niekje
1 maand geleden

Ook al begon je week met die … hormonen, je hebt er toch een leuke week van gemaakt Auk! Soms is het gewoon lastig om blij te zijn met kleine dingen en is het makkelijker om te brommen en boos te zijn of niks in het bijzonder. Ja, rothormonen zijn het! En dan wil het ook nog eens niet lekker zomeren…. we willen zon!!! En wat hogere temperaturen, dan worden we allemaal een stuk blijer denk ik!

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x