Lezen #1

Voor mijn reading challenge van dit jaar zit ik prima op schema. Er zijn al verschillende mooie en spannende boeken voorbij gekomen. Inmiddels ben ik begonnen aan het zevende boek, Daar waar de rivierkreeften zingen. Al vaak bedacht dat ik deze echt moet gaan lezen, maar dan las ik weer een negatieve recensie. Mijn oud buurvrouw was echter erg enthousiast, dus heb ik het boek toch maar geleend bij de online bibliotheek. Maar daarover meer een volgende keer. Eerst zijn er drie andere boeken aan de beurt.

Iemand Anders – Nele van den Broeck

Waardering: 4.5 uit 5.

Dit boek kwam ik tegen bij Irene, die het omschreef als een rauw boek. Ik houd wel van een rauwe schrijfstijl en een rauw verhaal, dus mijn interesse was gewekt.

Het is een bizar verhaal, waarin Sandra keuzes maakt die ik nooit zou maken. Keuzes die nou niet echt voor een verbetering zorgen. Met verbazing heb ik gelezen en inderdaad, het is soms echt vermakelijk. De reis die Sandra maakt is mooi omschreven, soms wel wat grof en beeldend. Maar toch, ik werd er wel door meegenomen en heb me regelmatig afgevraagd waar dit zou eindigen. Dat ga ik je ook niet vertellen, maar ik vond het een mooi en misschien zelf wel een indrukwekkend boek.

De Hulp – Freida McFadden

Het vervolg op dit boek kwam ik vaak tegen, maar daar wil ik niet aan beginnen voordat ik het eerste deel heb gelezen. Dat lijkt nog een uitdaging te worden Ik begin hoopvol aan het boek, zit er ook meteen wel goed in, maar na een tijdje merk ik dat ik er wel klaar mee ben. Er lijkt geen vooruitgang te zijn, het verhaal vind ik inzakken. Ik had het wat spannender verwacht.
Dan is er ineens een soort omslagmoment in het boek en begint het pas echt. Dan wordt het spannend en vraag ik me mezelf af of ik dit niet had kunnen voorspellen. En misschien had ik dat wel, maar ik ben blij dat ik mee kon in de spanning van het verhaal. Dat dus wat een lange aanloop heeft, dan heel spannend wordt en nadat ik het heb uitgelezen ben ik erg benieuwd naar het vervolg.

Waardering: 4 uit 5.

De Onbedoelden – Cobi van Baars

Waardering: 4 uit 5.

Maar ik wissel de spanning graag af met wat anders en zo kom ik uit bij De Onbedoelden. Dit boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een tweeling die na de geboorte gedwongen wordt afgestaan en waarbij de tweeling wordt gesplitst en in aparte gezinnen terecht komt.
Dat is al verschrikkelijk, helemaal als je daar meer dan 20 jaar later pas achter komt.
Ik ga verder niets vertellen over het verhaal, maar ik kan al wel zeggen dat het ontzettend interessant is om te lezen. En verbazend ook, want wie bedenkt het om die kinderen in verschillende gezinnen te plaatsen?
De schrijfwijze van Cobi van Baars vond ik wel wat apart. Het boek leest fijn door, maar op het eind begon het wat te irriteren. Het gaf met wel het gevoel van boeken die ik vroeger ging lenen bij onze bibliotheek, wat toen nog een echte grote bibliotheek was.*

* Ik fietste laatst langs de straat waar die bibliotheek vroeger was en ik kan me die nog zo goed herinneren. Het was geen mooie bibliotheek, maar wel eentje waar je heerlijk rond kon hangen op zoek naar het juiste boek. Met heel veel keuze. Ik ben nu ook lid van de bibliotheek, maar lees dan vooral ebooks. En als ik dan een keer naar de bibliotheek wil, dan ga ik graag naar de LocHal in Tilburg. Daar kun je ook uren rondhangen tussen de boeken.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
1 maand geleden

Dank je voor je tips! Ik heb een vraag. Omdat ik van plan ben een e-reader aan te schaffen, wil ik aan je vragen welke jij hebt en of je daar tevreden mee bent of misschien iets anders zou adviseren?

mevrouw Niekje
1 maand geleden
Antwoord aan  Ons Auk

Dank je! Ik had deze zelf ook uitgezocht toen ik bij een webshop van een grote electronica- en computerzaak zocht naar e-readers. Had er zelfs al eentje in mijn winkelmandje gezet. De reviews waren goed, leuk dat jij ook positief bent. Ik wil ‘m cadeau doen aan mezelf voor de zomervakantie, geen gesleep met boeken meer!

trackback

[…] De post die deze week in de schijnwerper staat, is de post:  Lezen #1 van Ons Auk. […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x