Ga naar de inhoud

Week #17: toe aan vakantie

Maandag

De meivakantie is begonnen, maar deze week ben ik nog aan het werk. Ik vind dat altijd wat lastig. Voor mij gaat de werkweek gewoon door, terwijl ik voor mijn gevoel steeds thuis moet zijn. Natuurlijk wordt dit gemakkelijker als de kinderen ouder worden, maar bij de jongste kan ik het nog niet loslaten. Alhoewel hij vandaag wel de hele dag op pad is, want hij heeft schoolvoetbaltoernooi. Na mijn werk fiets ik nog even naar de voetbal en ben ik precies op tijd om een wedstrijd te kijken. Fijn om te zien dat hij lekker actief bezig is.

Dinsdag

Na een hele dag werken ben ik toe aan een wat langere wandeling met de hond. Het is prima weer en ik loop richting de bossen. Onderweg word ik ingehaald door de jongste, die me heel hard laat schrikken en vervolgens gezellig meewandelt. Hij wist alleen niet dat ik een wat langere wandeling in gedachten had, maar vindt dat uiteindelijk toch prima. Het blijft zo fijn dat we van uit thuis zo snel in de bossen zijn, ik kan daar iedere keer weer van genieten. Het is ook heerlijk rustig, we komen bijna niemand tegen.

Woensdag

Vandaag een dag vrij, dus rijd ik met de jongste al op tijd richting Tilburg. Op zoek naar een spijkerbroek die voldoet aan zijn strenge eisen. Hij wil er eentje van Zara, dus dat wordt meteen de eerste winkel waar we naar binnen gaan. Omdat we al zo vroeg zijn is het er heerlijk rustig en kunnen we rustig wat uitzoeken en passen. Met twee broeken kunnen we weer naar huis, fijn!

In de middag ga ik met Joris een rondje hardlopen. De uitdaging is dan dat ik niet te hard ga en hij moet juist heel erg inhouden. Maar voor mijn gevoel gaat het de laatste tijd ook niet zo hard als ik zou willen en dat levert wel wat frustratie op. Toch een fijn rondje en leuk om zo samen te lopen. Dat doen we niet zo vaak.

’s Avonds fiets ik naar de atletiekvereniging voor een vergadering. Ik doe namelijk mee aan de Bevrijdingsloop, op 4 mei. Dat is een estafetteloop, die ’s nachts begint. We brengen het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Oisterwijk. Ik vind het best wel spannend, maar heb er ook veel zin in!

Donderdag

Een rustige dag vandaag. Werken, in huis wat opruimen en naar een podcast luisteren. Ondertussen het plan om een fotografiechallenge te gaan doen omgezet naar een blogbericht. En ik ben bezig met een hernieuwde ontdekkingstocht door Notion. Het heeft zoveel mogelijkheden dat ik soms ook niet weet waar te beginnen. Ik ben ook nog niet handig genoeg, maar dat is natuurlijk een kwestie van gewoon doen en mezelf de tijd gunnen om het wat meer onder de knie te krijgen.

Vrijdag

De laatste dag van de week en de laatste dag voor een weekje vakantie. Ik ben toe aan week vrij, even helemaal niets. Ik hoop wel dat ik er van kan genieten, want in mijn hoofd ben ik al wel veel bezig met de Bevrijdingsloop. Een irritante eigenschap, want het is volkomen nutteloos.
’s Avonds vind ik genoeg afleiding, want met de jongste ga ik naar Willem II, terwijl de meiden zich storten in het feestgedruis van de Koningsnacht.
Het is een spannende wedstrijd, die helaas eindigt in een gelijkspel. Die promotie naar de Eredivisie is dus nog niet zeker.

Voor de wedstrijd
En tijdens

Zaterdag

Na een kort nachtje, ik moest de middelste vannacht nog even ophalen, ga ik met een gezellige groep van de atletiek vereniging hardlopen. Ik moest mezelf wel even overtuigen om echt te gaan, maar ik wist ook wel dat het er anders helemaal niet van zou komen. We sluiten af met een oranje tompouce en ik vind het zo een goed begin van het weekend.
Verder is het een rustig aan dag. We zijn geen Koningsdag-vierders, dus rommelen we thuis wat aan. We wandelen een rondje door het dorp met de hond en eten een ijsje. Een prima dag zo.

Zondag

Vandaag is het een atletiek-competitiedag voor de middelste en ik ben chauffeur en soort van begeleider. Nou ja, die pubers kunnen het allemaal prima regelen en ik ben degene die tig keer vraagt hoe laat ze op welk onderdeel starten. Het is ook maar raar weer, met heel veel wind en af en toe wat regen.
Toch is het leuk om een keer zo mee te kijken. Ik had verwacht dat het veel zitten en wachten was, maar er zijn steeds weer andere onderdelen om naar te kijken. Ook veel foto’s kunnen maken, wat meteen een mooie oefening was. En allemaal nog best wel intensief bleek wel toen we thuis kwamen. Ik was er behoorlijk moe van. Maar ik had nog genoeg energie om De Mol te kijken. Wat weer een super aflevering was en ik echt geen idee meer heb wie De Mol is.

Komende week een heerlijke rustig aan week, dat hoop ik tenminste. 🙂

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
16 dagen geleden

Je eerste vakantiedag vandaag! Hier in de Randstad was het prachtig weer, ik hoop bij jullie ook. Jouw week klonk leuk, veel gedaan en gezellig met de jongste op stap, kan me voorstellen dat de kinderen zo’n een-op-een met mams leuk vinden. Ik vond winkelen (stadten heette dat vroeger) samen met mijn moeder leuker dan wanneer we met ons allen gingen. Dat was ook gezellig want dan gingen we bij de Hema of V&D lunchen en kregen we nieuwe kleren, maar alleen met mijn moeder was echt speciaal!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x