Ga naar de inhoud

Week #12: rustig weekje met bloemen en bijen

Afgelopen week was het volop genieten van het mooie lenteweer en dat lukt begin van de week ook nog wel een beetje. Maar hoe verder de week vordert, hoe harder de temperatuur daalt en hoe wisselvalliger het weer wordt. Ondertussen kabbelt alles rustig voort…

Maandag

Mijn extra weekenddag, waarop ik gezellig met vriendinnen koffie drink. Fijn om even bij te kletsen. Ik ga ook maar weer eens aan de slag met de berg was en luister ondertussen wat podcasts. Ik verstuur ook nog even wat kaarten en ik bedenk me dat het alweer een hele tijd geleden is dat ik fysieke kaarten met de post heb verstuurd.

Dinsdag

Na een rustig lang weekend weer vol aan het werk vandaag. Nou ja, vol aan het werk. Het is vrij rustig, waardoor de tijd soms wat langzaam gaat. En dan is het ineens weer druk en vliegt de tijd voorbij. Zo wordt het vanzelf 5 uur en zit de dag er weer op. Veel doe ik vervolgens niet meer.

Woensdag

Vroeg wakker dankzij het gezang van de vogels. Wat kunnen die toch een herrie maken! Ik ga maar naar beneden en pak een kop koffie. Dan bedenk ik me dat ik net zo goed kan gaan hardlopen. Dat is wel zo handig, want in de middag moet ik wat meer zoeken naar het juiste moment. Dus ben ik al vroeg onderweg, heb ik wel wat zware benen en irriteer ik me aan Komoot tijdens het hardlopen, maar verder is het een goed begin van de dag.

Donderdag

De vogels zingen weer vroeg, dus ook weer vroeg wakker. Ik ga op de fiets naar kantoor, want het is prima weer. Op kantoor is het druk, met veel geluid om me heen. Ik heb dan altijd wat moeite met mijn concentratie. Maar daarnaast is het ook fijn om even wat collega’s te zien en tussendoor wat bij te kunnen kletsen.

‘s Avonds komen er weer nieuwe bloemen van Bloomon. Ik heb eigenlijk niet vaak bloemen staan, ik weet ook niet zo goed hoe de bloemen gekweekt worden die je hier in de bloemenwinkel koopt. Bij Bloomon wordt zeker ook gedacht aan duurzaamheid, dus zo’n bosje bloemen in huis voelt dan toch beter. Mocht je ook een keer Bloomon willen proberen, gebruik dan deze link. We krijgen dan allebei 10 euro korting (of 15 euro als je bij Bloomon je mailadres achterlaat). 😊

Vrijdag

Dan is het alweer vrijdag en bijna weekend! De vrijdagen lopen vaak hetzelfde, tot 17.00 uur werken, daarna eten. Wat aanrommelen in huis en daarna De Verraders kijken. Daar wordt het steeds spannender. Het lijkt me behoorlijk intensief om met een groep mensen in zo’n kasteel te zitten op zoek naar een verrader. Een behoorlijk psychisch spel. Ik ben echt benieuwd wat er allemaal nog gaat gebeuren.

Vandaag heb ik me trouwens ook weer aangemeld als voedselbank voor bijen. Op 22 april is het nationale zaaidag. Inmiddels zijn er al veel aanmeldingen, dus kan er veel gezaaid worden 22 april. En dat is ook wel hard nodig. Nu nog even een maai-me-niet bordje maken, want de gemeente Oisterwijk houdt nogal van maaien, helaas.

Zaterdag

De jongste heeft een belangrijke voetbalwedstrijd, dus ik ga weer niet hardlopen bij de atletiekvereniging. Volgende week weer. Het is een spannende wedstrijd, waarin zowat in de laatste minuut de gelijkmaker wordt gescoord en het team van de jongste periodekampioen is. Dat wordt gevierd met frites in de kantine. De wedstrijd was pas laat in de ochtend, dus voordat we thuis zijn, is het alweer halverwege de middag.

Ondertussen komt met al die regen, hagel en flinke wind de bloesem heel hard neer beneden dwarrelen. Het lijkt wel of de hele straat vol confetti ligt.

Zondag

Mijn dag start met De Sims, een ontspannen start van de zondag. Vooral omdat de rest van het huis nog in diepe rust is. Verder staat er weinig op de planning vandaag. Met dat wisselvallige weer is het ook fijn om gewoon thuis te zijn. Een beetje wielrennen kijken, mijn blog typen en ook wat wasjes draaien. Toch nog een beetje nuttig.

Ik kijk uit naar volgend weekend, een lekker lang weekend waarin ik met de middelste naar Utrecht ga. Tot nu toe met een mooie weersverwachting, hopelijk blijft dat zo!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
1 maand geleden

Van harte gefeliciteerd voor de periodekampioen! Ik verheug me ook op het paasweekend, maar eerst een korte werkweek. Die wordt nog wel heel druk want ik heb erg veel afspraken en dan is er ook nog het bezoek van de Onderwijsinspectie. Daar zie ik niet tegenop, maar het is voor ons hele team wel spannend om straks te horen wat het oordeel is. We vinden dan we het goed doen, maar vinden de inspecteurs dat ook? Fijne week Auk!

Nikki
1 maand geleden

Wat een fijne lichte lentefoto’s! Ik heb bijna nooit meer bloemen in huis, uit duurzaamheidsoverwegingen, maar het staat wel heel erg gezellig.

Anja | Homestead Holland
1 maand geleden

Gefeliciteerd aan de kampioen. En wat een fijn rustig weekje. Ik word eigenlijk wel blij van het feit dat het ’s morgens weer zo vroeg licht is (al gaat dit weekend de klok natuurlijk achteruit). En die zonnige dagen vond ik ook heel welkom!

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x