Ga naar de inhoud

Week #13: ontbijt, lunch en avondeten

Met Goede Vrijdag in het vooruitzicht is het een korte week. Alhoewel ik gewoon 4 dagen werk. Maar toch, een vrije vrijdag is een fijn vooruitzicht. Het zijn alleen wel wat lange dagen, omdat ik de laatste tijd weer regelmatig erg vroeg wakker ben.

Maandag

De week begint al weer vroeg en ik besluit om dan maar te gaan hardlopen. Het is prachtig weer, de zon is net op en er hangt nog mist over de weilanden. Omdat ik vroeg ben vertrokken, maak ik er ook maar meteen een langere ronde van. Het is fijn om dit zo te doen in de ochtend, maar die lange ronde lukt alleen als ik echt vroeg op sta. Nu gaat de laatste tijd vanzelf, maar ik ga er wel vanuit dat dit nog een keer zal veranderen, vooral omdat de klok komend weekend wordt verzet.

En vandaag weer een nieuwe mijlpaal, want we hebben de jongste ingeschreven voor de middelbare. We komen steeds dichter bij de afsluiting van de basisschoolperiode.

Dinsdag

Vandaag een hele dag naar kantoor, waar het redelijk rustig is, ook aan de telefoon. De ochtend verloopt niet zo snel, maar in de middag schuiven er wat meer collega’s aan. Iets na 5-en fiets ik weer naar huis. Dat is dan weer het voordeel van zo’n dag op kantoor, het naar huis toe fietsen. De laatste tijd fiets ik ook dwars door de stad heen. Ik vind dat altijd zo’n fijne sfeer, ’s ochtends als voor veel mensen de dag van start gaat, maar ook na 5 uur, als iedereen weer richting huis gaat. Ik krijg spontaan die stem van Man Bijt Hond in mijn hoofd.

Woensdag

Ik heb de smaak te pakken en begin de dag met een hardlooprondje. Deze keer niet zo’n lange ronde. Het is helaas ook niet zo’n mooi weer, dat scheelt weer wat tussenstops om foto’s te maken.

Donderdag

De werkweek eindigt deze week op donderdag, morgen is het kantoor gesloten. En ik sluit deze af in Goes. Dat zijn altijd wat rommelige werkdagen, maar die gaan dan ook extra snel. Met een aantal collega’s eten we na het werk nog pizza, erg gezellig. Vooral omdat we veel thuis werken is het leuk om even wat bij te kunnen kletsen en elkaar nog wat beter te leren kennen.
De reis naar huis met de trein verloopt soepel. Ik vind een plekje in de stiltecoupé en met mijn oortjes in luister ik naar een podcast. Als ik thuis kom, is het alweer donker. Ik plof op de bank, het is wel klaar voor vandaag.

Vrijdag

Het is Goede Vrijdag en een fijne vrije dag. De jongste moet wel gewoon naar school en mijn boodschappen komen al vroeg, dus uitslapen zit er niet in vandaag. Niet dat dit zou lukken, mijn innerlijke wekker gaat weer vroeg af.
De jongste hoeft maar tot 12 uur en omdat de middelste en ik dit weekend naar Utrecht gaan, hebben we vandaag een soort Paaslunch. Ons pap schuift ook gezellig aan.
Later in de middag ga ik nog even naar het dorp. Van mijn verjaardag heb ik nog een cadeaubon van onze boekhandel, dus snuffel ik daar nog even rond. Maar ik kan niets vinden. Dan bewaar ik die nog maar even.
En ’s avonds lukt het eindelijk om met z’n allen voor de tv te zitten voor het nieuwe seizoen van De Mol. Ik zit er weer meteen in. Hoe kan het toch dat bij De Mol België de spanning er altijd zo snel in zit?

Zaterdag

Rond het begin van de middag brengt Joris mij en de middelste naar Den Bosch. Daar stappen we op de trein naar Utrecht, waar we het Paasweekend zullen doorbrengen. Vanaf Den Bosch is het maar een half uurtje, dus we zijn er zo. Het is al even geleden dat ik in Utrecht was, vooral bij het station is het veel veranderd. Maar ik zal nog een apart bericht maken over ons bezoek aan Utrecht.

Zondag

Het is Pasen vandaag en het voelt wel wat raar om dan niet thuis wakker te worden. Niet dat we het heel uitgebreid vieren, maar ik vind het altijd wel gezellig om samen te ontbijten. Maar ons hotelontbijt is ook erg lekker en gezellig.

Daarna gaan we weer op pad, maar daarover later dus meer. 😊

Morgen nog een dagje Utrecht, die we afsluiten met de Urban Trail. Ik heb er zin in, ben erg benieuwd naar de route en waar we allemaal doorheen gaan rennen. Dan is het lange weekend echt voorbij en kan de werkweek weer van start.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
1 maand geleden

Wat een leuk weekverslag! Ik zag op Insta al dat je in Utrecht was, nu weet ik met wie en wat jullie gaan doen. Succes morgen met de urban trail!

Heidi
Heidi
1 maand geleden

Fijn om te lezen, leuke foto’s.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x