Ga naar de inhoud

Een weekendje Utrecht

Met de middelste liep ik de Urban Trail in Eindhoven. Dat vonden we zo leuk om te doen, dat we dat wel vaker wilden. Dus bekeken we de lijst van alle Urban Trails en kwamen uit bij Utrecht. Een leuke stad, dat moet ook wel een leuke loop zijn. En waarom maken we daar dan niet meteen een weekendje weg van?

Dag 1

Rond het middaguur brengt Joris ons naar Den Bosch, zodat we daar de rechtstreekse trein kunnen pakken naar Utrecht. Je bent er dan echt zo, dus lopen we al snel door Hoog Catharijne, op weg naar ons hotel in het centrum. Het plan is om daar onze spullen achter te laten en de stad in te gaan. Maar als we aankomen bij The Hunfeld kunnen we al inchecken. Dus we nemen snel een kijkje in onze mooie kamer, laten de spullen daar achter en gaan de stad in.

Utrecht is een leuke stad om te winkelen, met heel veel straatjes en veel verschillende winkels. Veel grote ketens vind je terug in Hoog Catharijne, de kleinere winkels vind je in het centrum. Nou ja, klein. We komen uit bij Broese, wat een heerlijk grote boekhandel is en je echt heel lang rond kunt neuzen. Ook nog eens mooi ingericht, waarbij verschillende secties ieder een eigen sfeer heeft.

Na die flinke wandeling langs de winkels gaan we weer even naar ons hotel om wat bij te komen, zodat we wat uitgerust kunnen gaan eten. Daarvoor wandelen we ’s avond naar Tijm, een gezellig klein restaurant met een kleine overzichtelijk kaart. Onze middelste kiest voor de vegetarische poke bowl en ik ga voor de Libanese salade. Het is heel erg lekker en de salade is meer dan voldoende. Inmiddels is het donker en wandelen met een korte tussenstop voor een ijsje richting het hotel. Daar liggen de gezichtsmaskers nog klaar, die we ’s middags kochten. Dus met Winnie de Pooh op ons gezicht kijken we nog wat tv. Daarna heerlijk slapen, want morgen is er weer een dag!

Dag 2

Die dag starten we met een heerlijk ontbijt. Ik ontbijt nooit zo heel veel, maar in een hotel vind ik het wel erg lekker. Vooral als je nog de hele dag op pad gaat is het erg fijn om goed te eten, zodat je voldoende energie hebt. Vandaag is het Eerste Paasdag, de winkels zijn dicht, dus kunnen we echt op pad om Utrecht te ontdekken. En om helemaal de toerist uit te hangen, maken we een tochtje met een rondvaartboot. Toch leuk om alles vanaf het water te zien en je leert nog wat over de stad.

Daarna wandelen we nog rond, vinden we Nijntje (want die konden we niet zien vanuit de boot) en ontdekken we nog meer streetart. Om onze voeten wat rust te geven, gaan we richting hotel waar ik nog een stukje van de Ronde van Vlaanderen kan kijken. We hebben om 18.30 uur gereserveerd bij een Italiaans restaurant, maar belanden in een flinke plensbui als we daar naartoe lopen. Dan maar even schuilen. Als we in het restaurant aankomen is er verder nog niemand. Ik denk dat iedereen het weer even afwacht. Wij gaan lekker aan de pizza, onder het toeziend oog van de kat, die heerlijk ontspannen op een stoel achter ons ligt. Die pizza is erg lekker, buiten is het inmiddels droog en in het restaurant wordt het wat drukker.

Dag 3

Onze laatste dag in Utrecht en de dag van de Urban Trail. We staan op tijd op, zodat we vroeg kunnen ontbijten. Nadat we alles hebben ingepakt en zijn uitgecheckt, lopen we naar de start van de Urban Trail. Het is maar 10 minuten lopen, dus we zijn er al snel. Even het startnummer ophalen, onze tassen afgeven en we zijn klaar voor de start. Eigenlijk starten we pas om 10.30 uur, maar het is eigenlijk doorlopen starten. En de lange rij die inmiddels is ontstaan voor het ophalen van de startnummer motiveert wel om wat eerder van start te gaan. Dan zijn we de drukte mooi voor.

Het is een erg leuke route, we gaan midden door het centrum en komen op veel inmiddels bekende plekken. We komen onder andere door Tivoli Vredenburg, gaan dwars door een kapperszaak heen, komen langs bowlingbanen en op het eind mogen we nog even flink wat trappen lopen om daarna door een zaal van de Stadsschouwburg te rennen. De finish is in zicht en we hebben een mooie ronde van ruim 6 kilometer gelopen.

Dan zit het weekend erop en gaan we richting huis. Nog even onze spullen ophalen in het hotel en door naar het station. We kijken terug op een erg gezellig weekend, met een leuke afsluiting.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
1 maand geleden

Wat een leuk verslag van een heel geslaagd weekend!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x