Ga naar de inhoud

Lezen #2

Op dit moment ben ik nog aan het lezen in De Onzichtbaren van Frank Nellen. Ik ga richting het einde, dus vond het al wel een mooi moment om alvast aan dit nieuwe boekenbericht te beginnen. Ik checkte net ook even mijn leeschallenge bij Goodreads en loop nu een boek achter. Dat komt vast wel goed tijdens de zomervakantie. Ik zit ook niet in zo’n fijne leesflow. Kan me niet zo goed focussen op mijn boek, neem er ook niet genoeg tijd voor. En ik denk niet dat het aan de boeken ligt.

Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Over dit boek had ik al zoveel gehoord, ook wat negatieve berichten. Daardoor heb ik het waarschijnlijk links laten liggen, ik ben gemakkelijk beïnvloedbaar. 🙂 Tot ik het er laatst met de buurvrouw over had en zij zo enthousiast was. Dus ben ik het dan toch maar gaan lezen.

Deel ik haar enthousiasme? Nou, ik moet zeggen dat het een mooi verhaal is, fijn om te lezen. Ik heb het 3,5 sterren gegeven (op Goodreads 4 sterren). Als ik laaiend enthousiast was, dan waren dat er 5 geweest. Maar het is gewoon een fijn boek.

Waardering: 3.5 uit 5.

Een lichte koude huivering – Karin Slaughter

Het lijkt wel een neerwaartse spiraal. Hoe meer boeken ik lees in de Grant County serie, hoe ellendiger het wordt. Ik vind de boeken elke keer weer heel spannend, maar moet ook elke keer weer wennen aan de soms nog al expliciete omschrijvingen als een lichaam wordt gevonden of als er een autopsie wordt gedaan. Met alle extra drama erbij, vooral rondom het Lena-personage, vond ik deze toch wel behoorlijk heftig en hoop ik dat het volgende deel de neerwaartse spiraal wat om kan draaien. Met de hoop dat het met Lena toch ook weer allemaal goed komt.

Daarom voor dit deel 3,5 sterren.

Waardering: 3.5 uit 5.

De Onzichtbaren – Frank Nellen

De laatste tijd lees ik veel via de online bibliotheek en daar kwam ik dit boek tegen. Het brengt je terug naar de jaren ’80, naar de tijd dat Oekraïne nog bij de Sovjet-Unie hoort.
Het is het verhaal van Dani, die daar opgroeit, in een communistisch land. Het is bijzonder om te lezen, hoe het leven daar verloopt. Hoe het is om daarin op te groeien. Ook in de tijd van de ramp met Tsjernobyl en hoe wordt geprobeerd om het vooral geen grote ramp te laten zijn. En daarnaast ook de beweging uit het communisme. Er gebeurde veel in de jaren ’80 en ’90 en het werd op een mooie manier, vanuit het oogpunt van Dani, beschreven. Ik vond het een mooi boek, dus scoort het 4,5 sterren.

Waardering: 4.5 uit 5.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
25 dagen geleden

Ik ben wel benieuwd naar De Onzichtbaren, ik zet het op mijn verlanglijst van de biebapp. Ik zit ook niet in een flow momenteel, maar verwacht dat ik weer meer lees wanneer het weer mooier wordt en ik buiten kan zitten. Dan laat ik mijn tablet en telefoon altijd binnen, is de verleiding om andere dingen te doen weg en kan ik rustig een uur aaneen stil zitten en lezen.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x