Ga naar de inhoud

Week #16: hardlopen en wat meer rust in mijn hoofd

Wat later dan je gewend bent, maar hij is er dan toch nog, mijn weekoverzicht. 😊

Maandag

Die mooie nieuwe badkamer die in het vooruitzicht is zorgt er al voor dat ik alvast flink ga opruimen. Want wat kun je, zelf in een badkamer die niet zo groot is, een hoop verzamelen. Ik ruim rigoureus op, wat zorgt voor een opgeruimde en overzichtelijke badkamer. En dat voelt toch wel heel erg fijn. In mijn achterhoofd klinkt een stemmetje dat dit op veel meer plekken in huis moet, maar ik probeer te genieten van dit moment. Toch alvast één kamer die al goed is aangepakt.

En dan is het vroeg eten, want we worden vroeg op school verwacht voor een informatieavond over de laatste weken in groep 8. Ik ga daar verder niets over vertellen, behalve dat er nog veel leuke dingen op het programma staan voor onze jongste. Het einde van de basisschool komt steeds meer in zicht.

Dinsdag

Een hele dag op kantoor, die vind ik altijd wat langer duren dan wanneer ik thuis aan het werk ben. Ik had het er nog over met een collega. Het is dan gewoon fijn om je eigen bubbel te zitten. Maar daar moet je ook wel eens uit. Dus ach, dan is het een prima dag op kantoor.
Op de terugweg ben ik wel blij dat ik met de auto ben, want het regent hard en het begint ook nog flink te hagelen.

Woensdag

De opruimactie zet door en ik ga in de keuken aan de slag. Verschillende lades moeten grondig worden aangepakt, maar ik begin met eentje. Die pak ik ook rigoureus aan, geen onnodige spullen meer.

Mijn hoofd wordt inmiddels wat rustiger. Dat kan ook worden veroorzaakt door mijn cyclus. Maar als ook dat opruimen werkt, dan moet ik toch echt meer dingen goed aan gaan pakken. Ik weet nog wel wat kasten.

Donderdag

Een korte dag werken en daarna even bij ons pap op de koffie. Boodschappen doen en eten koken. De week is al weer een eind op gang en ik ben wel weer toe aan weekend.

Vrijdag

Na een dag werken is het dan eindelijk weekend. En de meivakantie (die voor het grootste deel in april valt) is begonnen. Volgende week moet ik gewoon werken, dus dat levert vast weer het gevoel van slechte moeder op. Maar ja, daar zal ik me dan toch bij neer moeten leggen.

Zaterdag

Een zaterdag die een keer rustig begint. Geen voetbalwedstrijd, geen looptraining. Dat is toch ook wel een fijn begin. Ik kan me mentaal voorbereiden op de Vennenloop in de middag. Ik ga 10 kilometer lopen en zie er een beetje tegenop. Maar het luk! Het had misschien wat sneller gemogen, maar dat zat er echt niet in. Dus tevreden over deze prestatie. Daarna snel door naar het theater in Den Bosch voor de voorstelling van K’s Choice. We zaten heel erg vooraan, het voelde bijna ongemakkelijk. Maar het was weer erg mooi!

Zondag

De zondag is om nog wat bij te komen van al die inspanningen zaterdag. Ik voel het wel in mijn bovenbenen. Mijn telefoon geeft regelmatig een melding, dus ik ben tussendoor nog druk met de socials van de atletiek vereniging, want er wordt genoeg gedeeld over de Vennenloop. Leuk om te zien!

We rijden ook weer naar Den Bosch. Joris is bijna jarig en wil een nieuwe fietshelm. Dus rijden we naar Mantel. Pffff, dat fietsen is een dure hobby. Maar we vinden een mooie (zover dat mogelijk is) en goede helm. Kan hij goed beschermd gaan fietsen. 🚴

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
22 dagen geleden

Ik had al op Instagram gezien dat je de loop had gedaan, ik vind het enorm knap hoor! Slechte moeder, nee joh! Kinderen vinden het ook fijn als moeder (en vader) er niet is (zijn). Dat hoort er ook bij en zo leren ze zelfstandig zijn. Ik vond het wel lekker als mijn ouders in de vakanties zelf een dagje of twee weg waren, het rijk alleen met mijn broer. We deden niets bijzonders, en toch was het spannend!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x