Ga naar de inhoud

Week #14: mooi weer en tuinieren

Mijn weekoverzicht komt deze week met wat vertraging. Ik kan allerlei redenen verzinnen, maar ik had er gewoon nog geen zin in om het helemaal af te ronden. Maar dan is ie dan toch. 🙂

Maandag

Onze laatste dag in Utrecht en de dag van de Urban Trail. Een erg leuke route en helemaal leuk om dit samen met de middelste te doen. Ze is niet zo van het hardlopen, maar voor zo’n Urban Trail maakt ze dan toch een uitzondering. Na het hardlopen gaan we richting huis en worden we door Joris in Den Bosch opgehaald. De rest van de dag rommel ik nog wat aan, ruim ik wat op en dan is het lange weekend al weer snel ten einde.

Dinsdag

Na dat fijne lange weekend volgt er weer een lange werkdag. Ik verwachtte veel drukte aan de telefoon, maar dat viel heel erg mee. In de avond staat er nog een vergadering in de planning. Fijn effectief vergaderen en dus op tijd klaar. Altijd fijn!

Woensdag

Opruimen, was weg vouwen, de laatste tijd doe ik dat met een podcast op mijn hoofd. Zo luister ik regelmatig naar Vullings en Van der Wulp. En volg ik de serie over De Supermarkt Moord. Bij die eerste moet ik regelmatig hardop lachen, bij die tweede valt er niets te lachen en is er vooral veel verbazing.

Donderdag

Joris vertrekt vandaag voor het weekend naar Zwitserland, dus die zwaai ik tussen het werken door uit. Een korte dag werken is dan wel fijn. Ik moet toch altijd wel even wennen als hij weg is. ’s Middags komen de bloemzaadjes van de Voedselbank voor de bijen al binnen. Vanaf volgende week, 11 april, zijn ze op te halen. Nu nog op zoek naar een maai-me-niet-bordje, zodat de gemeente na 22 april (Nationale Zaaidag) niet iedere keer alles meteen weer omver maait.

Vrijdag

Na een hele dag werken kan ik meteen aanschuiven, want de oudste en de middelste hebben voor het eten gezorgd. Fijn is dat. Na het eten loop ik een rondje met Puk en daarna fiets ik nog naar de Appie om een Bakkerij Overblijver op te halen. Dat doe ik zo heel af en toe en omdat er vaak wat lekkers bij zit, is het weekend een mooi moment. Er zit ook weer een brood bij wat in de vriezer kan. Voor € 2,95 heb je toch vaak wel een mooie overblijver.

Zaterdag

We zijn allemaal vroeg op pad met sporten en rijles. Ik ga mee met de C-groep en vind het een pittige training. Misschien komt dat ook wel door het warme weer. Daar wil ik zeker niet over klagen, het is alleen even wennen. Na die pittige training ga ik thuis maar eens met de tuin aan de slag. Dat is heel hard nodig en ik wil het gras toch wel een keer maaien voor 22 april. Het is ook heel hard nodig en het is toch wel fijn als het er weer wat netter uitziet. Hopelijk wordt het helemaal mooi als er straks allerlei bloemen voor de bijen gaan groeien.

Zondag

Weer een mooie dag, wat toch wel zorgt voor een beter humeur. Ik ga in de ochtend al een eind wandelen met de hond. Dan is het nog lekker rustig in de bossen. Heerlijk is dat.

Verder is het een fijne aanrommeldag, met in de middag een behoorlijk frustrerende voetbalwedstrijd. En dat is alles wat ik erover wil zeggen. Gelukkig komt Joris weer thuis uit Zwitserland, dus dat is een mooie afleiding. En nu we weer compleet zijn kunnen we in de avond De Mol kijken. Wat is het weer spannend! Echt zoveel spannender dan de Nederlandse versie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
1 maand geleden

Ik vind Vullings en van der Wulp ook erg leuk. En ik kijk ook graag naar Gerri, Xander en Marleen op hun rondje Binnenhof. Leuk om ze op een andere manier aan het werk te zien. Ik heb de voetbalwedstrijd niet gezien, maar je snap dat hier in mijn stukje van de Randstad de vreugde groot was. Leuk als de kinderen koken. Toen ik naar de middelbare school ging (mijn broer zat toen in de derde van de havo) moesten wij om beurten op zondag koken. We mochten maken wat we wilden en alles vragen maar het wel zelf doen. Inclusief een boodschappenlijstje maken en inkopen doen. Dat heeft bij mij de basis gelegd en ik kon behoorlijk goed koken en kende veel gerechten toen ik op mijn 18e het huis uit ging.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x